Ingatlanfelkészítés – Home Staging

Ingatlanfelkészítés – Home Staging

Az ingatlanok eladás, illetve kiadás előtti felkészítése Magyarországon még nem általános gyakorlat, pedig külföldön már több évtizedes múltra tekint vissza ez a módszer. Amikor az ingatlanpiac „áll”, az eladás még nehezebb – az eladó ingatlanok állnak sorba a Vevőkért.

Cél az, hogy az eladó/kiadó ingatlant minél rövidebb idő alatt, a lehető legmagasabb áron tudjuk eladni/kiadni. Ebben segít a Home Staging – hiszen ha már a hirdetéstől kezdve vonzó ingatlant tudunk bemutatni, több érdeklődő, illetve potenciális Vevő jelentkezik. Így nő az esélyünk az eladásra/kiadásra.

Lakberendezőként és hivatalos bizonyítvánnyal rendelkező Home Stagerként (ASP: Accredited Staging Professional) a Tulajdonosokat és Ingatlanértékesítőket segítem abban, hogy velük együttműködve az eladó/kiadó ingatlanokból

  • hatékonyan
  • őszintén és objektíven

a lehető legjobbat hozzuk ki, mielőtt azok piacra kerülnek.

Statisztikák szerint a felkészített ingatlanok rövidebb idő alatt és jobb áron kelnek el, vagyis az ingatlanfelkészítés során befektetett összeg az eladás során megtérül.

Javaslataim alapján a Tulajdonos dönt arról, hogy végül mennyit szán a felkészítésre.

Budapest területén az első konzultáció ingyenes. Az ingatlanfelkészítés során – az igényeknek megfelelően – tapasztalt értékbecslő és ingatlanértékesítő, valamint jogász szakember áll a rendelkezésünkre.

A Ingatlanfelkészítés, Home Staging témában 2010 decembere óta vezetek blogot az ingatlanfelkeszites.blog.hu címen.

International Association of Home Staging Professionals

Az A Mi Otthonunk Magazin 2011. áprilisi számában egy „igazán” eladó házat készítettem fel. Kattintson a képre a cikk letöltéséhez!

Az A Mi Otthonunk Magazin 2010. július-augusztusi számában megjelent írásomban részletesebben is foglalkozom a témával. Kattintson a képre a cikk letöltéséhez!

2013 – Budai iroda funkcióváltással történő eladásának támogatásához készített virtuális ingatlanfelkészítés (virtual home staging) lehetséges berendezési alaprajzokkal és látványtervekkel

Ingatlanfelkészítés előtt:

Ingatlanfelkészítés után:

2013 – Budai villa szakszerű ingatlanfelkészítése (professional home staging)

Ingatlanfelkészítés előtt:

Ingatlanfelkészítés után:

2013 – Zuglói lakás szakszerű ingatlanfelkészítése (professional home staging)

Ingatlanfelkészítés előtt:

Ingatlanfelkészítés után: